Conectați-vă cu noi
Contactați-neCombaterea stresului în culturi
Mediul în care crește o plantă poate face o diferență semnificativă la momentul recoltării.
Citiți ArticolulFermierii sunt obișnuiți să trăiască cu incertitudinea de la un an la altul. Modelele meteorologice imprevizibile, disponibilitatea apei și a nutrienților, sănătatea solului și cheltuielile neprevăzute sunt doar câteva dintre provocările constante, care sunt, în mare parte, în afacerea controlului fermierilor, dar care trebuie depășite pentru a putea sprijini sistemul global de aprovizionare alimentară.
Pe lângă aceste provocări, fermierii încearcă să găsească modalități prin care să rămână profitabili, îmbunătățindu-și în același timp sustenabilitatea și eficiența. În acest context, noile instrumente pot aduce încredere în fața incertitudinii cu care se confruntă fermierii, oferindu-le liniștea sufletească de care au atât de multă nevoie.
Industria produselor biologice este în expansiune și oferă fermierilor soluții noi, prin care să diversifice practicile agronomice și să obțină culturi sănătoase, productive și profitabile.
Prin îmbunătățirea capacității culturilor de a utiliza eficient resurse valoroase, precum apa, nutrienții și solul, culturile pot rezista mai bine evenimentelor stresante, cum ar fi condițiile meteorologice nefavorabile.
În plus, un suport nutrițional adecvat poate spori performanța și rezultatele producției, deoarece culturile mai sănătoase sunt și mai rezistente în fața stresului și presiunii dăunătorilor. Soluțiile biologice pot, de asemenea, să protejeze potențialul plantelor, apărând culturile de boli și dăunători, prin mecanisme sustenabile, inspirate din natură, ce aduc moduri noi de acțiune în planul de gestionare integrată a dăunătorilor din fermă. Atfel, combinând soluțiile biologice cu practicile agronomice actuale, fermierii construiesc un sistem puternic, prin care reduc rezistența dăunătorilor la produsele pentru protecția plantelor și își păstrează fermele mai sustenabile.
Soluțiile biologice devin astfel instrumente puternice pentru succesul agronomic. Acestea pot fi combinate cu substanțele active convenționale inovatoare, soluțiile digitale, genetica și instrumentele de agricultură de precizie pentru a menține fermele sănătoase, productive și profitabile.
Produsele biologice pot juca un rol esențial în creșterea performanței culturilor, construirea rezilienței la stres și protejarea potențialului recoltei. Acest lucru se datorează faptului că orice cultură privată de o nutriție adecvată, afectată de condiții meteorologice nefavorabile sau de dăunători greu de controlat, generează o recoltă diminuată față de potențial. Fiecare astfel de eveniment afectează randamentul culturii, iar odată pierdut, potențialul productiv nu poate fi niciodată recuperat. Diferența dintre potențialul recoltei și rezultatele obținute efectiv se numește diferență de recoltă.
Fermierii pot adopta o abordare proactivă în gestionarea diferențelor de recoltă, pentru a obține rezultate mai bune la sfârșitul sezonului. Acest lucru se poate realiza prin înțelegând activitățile agronomice complexe care au loc la nivel micro.
Înțelegerea faptului că o nutriție corectă reprezintă fundația pentru succesul culturii, poate ajuta fermierii să depășească multe probleme, inclusiv condițiile meteorologice neprevăzute sau presiunile dăunătorilor. Cu cât cultura este mai sănătoasă, cu atât este mai pregătită să facă față provocărilor care apar pe parcursul sezonului.
O nutriție echilibrată ajută culturile să aibă un start puternic și să dezvolte o structură radiculară robustă, care susține absorbția eficientă a azotului și altor nutrienți, esențiali pentru o dezvoltare optimă. Niște rădăcini puternice înseamnă, de asemenea, un consum mai eficient de apă și un suport mai bun pe parcursul sezonului de creștere, în fața vânturilor puternice și a grindinei.
Dacă deficiențele nutriționale nu sunt corectate, culturile vor ajunge doar până la potențialul maxim al celui mai deficitar nutrient. Acest lucru va permite culturilor să supraviețuiască, dar va duce inevitabil la pierderi de recoltă pentru fermieri, deoarece cultura nu va atinge potențialul său genetic.
Proactivitatea în menținerea sănătății culturilor și echilibrarea nutriției, asigură fermierii că pot depăși cu succes evenimentele neprevăzute.
Construirea rezilienței începe prin înțelegerea modului în care funcționează o plantă. Cinci hormoni principali sunt responsabili pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Unii dintre acești hormoni se activează cu scopul de a încetini sau opri creșterea sau fructificarea atunci când o cultură este supusă stresului. Oprirea creșterii și fructificării reprezintă un mecanism important de apărare și supraviețuire pentru plante, dar duce și la un decalaj de recoltă din cauza faptului că planta oprește procesele de reproducere.
Microorganismele benefice reprezintă o metodă eficientă de a ajuta culturile să depășească acest fenomen. Aceste specii sunt selectate datorită capacității lor de a stimula creșterea, îmbunătățind absorbția apei și nutrienților și susținând nutriția generală a plantelor.
Stimulatorii de creștere sau regulatorii hormonali joacă de asemenea un rol important în performanța culturilor. Aceste soluții îi ajută pe fermieri să combată degradarea hormonilor esențiali de creștere, cum ar fi citokinele, afectați de estresul termic, sau să învingă hormonii negativi, produși în condiții climatice stresante.
Protejarea potențialului culturilor este esențială pentru a reduce pierderile de recoltă. Ori de câte ori culturile sunt afectate de dăunători, plante concurente sau boli, randamentul producției scade. Fermierii știu acest lucru și de aceea gestionarea dăunătorilor prin diverse practici de protecția plantelor a fost întotdeauna o componentă esențială a strategiei lor de management.
Cu toate acestea, dăunătorii greu de controlat și schimbările constante privind cerințele consumatorilor și reglementările guvernamentale impun necesitatea unor instrumente noi. De aceea, soluțiile pe bază de bio-control pot fi o bună opțiune de integrat în sistemele actuale de gestionare a dăunătorilor.
Deși incertitudinea în agricultură nu poate dispărea complet, putem totuși adopta strategii care să ne ajute să obținem producții mai bune și mai profitabile.
Integrând soluții biologice în practicile agronomice actuale și adoptând o abordare proactivă, fermierii pot depăși provocări neprevăzute, de la vremea nefavorabilă, până la presiunile dăunătorilor greu de controlat. Astfel, anticipând provocările agronomice, fermierii pot începe să reducă pierderile de recoltă create de fiecare eveniment stresant cu care se confruntă culturile și să îmbunătățească profitabilitatea și sustenabilitatea fermelor lor.
Soluțiile biologice reprezintă o parte esențială din procesul de management al culturilor, protejând potențialului de producție atât împotriva stresului abiotic, cât și împotriva presiunilor dăunătorilor.
Experții noștri Corteva Biologicals vă arată cum ajută soluțiile noastre fermierii să reducă pierderile de recoltă, pentru a crește sustenabilitatea și profitabilitatea la sfârșitul sezonului.
Împărtășim cunoștințele pentru a crește recoltele
Mediul în care crește o plantă poate face o diferență semnificativă la momentul recoltării.
Citiți ArticolulSchimbările climatice afectează productivitatea culturilor, iar practicile inovative reprezintă soluția pentru a construi reziliența și a proteja recoltele.
Citiți ArticolulDiscuțiile despre vreme devin tot mai relevante, pe măsură ce schimbările climatice se intensifică.
Citiți Articolul