Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR din 6 februarie
1. Porumbul de aur - Biță Racman
2. Cea mai mare producție de porumb în 2019 - AGRICOST
1. Porumbul de aur - Biță Racman
2. Cea mai mare producție de porumb în 2019 - AGRICOST
Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a organizat forumul De la fermieri pentru fermieri în cadrul căruia au fost validate încă o dată rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®, iar unul dintre câștigătorii concursului Porumbul de Aur a fost declarat fermierul campion Biță Racman.
Biță Racman este unul dintre cei mai importanți fermieri din județul Giurgiu și declară faptul că: “Porumbul este singura cultură de care a prins drag”. Semănă de mai mulți ani hibrizi Pioneer®, iar 2019 a fost anul în care s-a înscris în competiția Porumbul de Aur cu hibridul P0937. A obținut producția de 17.460 kg/ha și a primit astfel trofeul Porumbul de Aur la secțiunea neirigat.
“Terenul se află în luncă, a fost arat la peste 35 cm imediat după ce am recoltat rapița, după care, în toamnă, l-am pregătit cu discul. În primăvară am încorporat fosforul cu combinatorul. Am semănat hibridul P0937 – 80.000 plante/ha și am aplicat în jur de 200 kg/ha de azotat de amoniu. Semăn cât pot de repede, pentru a avea umiditate în sol și astfel să nu fie nici foarte cald în perioada de înflorit, în acest caz am semănat în data de 20 martie. De obicei semăn la adâncimea de peste 7 cm, pentru că atunci când vine căldura, se observă faptul că cel însămânțat la suprafață se luptă cu seceta, iar frunzele sunt răsucite. Am erbicidat după semănat și o dată în vegetație. Am mai fertilizat de două cu uree NG în vegetație. În momentul în care a început să apară Tanymecus am aplicat un insecticid și nu am avut pierderi de densitate. În zona noastră dacă plouă în luna mai, porumbul se face frumos. Anul trecut am avut 137 l/mp și în iunie 200 l/mp. A fost o producție bună”, a declarat Biță Racman.
“Suntem bucuroși pentru domnul Racman, pentru că este un fermier de top, care are încredere în genetica Pioneer® iar rezultatele pe care le obține confirmă ceea ce noi știm deja: hibrizii Pioneer® oferă producții stabile și de calitate, mai ales atunci când fermierii aplică tehnologia coresponzătoare. Îl felicităm pe domnul Racman și vrem să îl asigurăm, ca pe toți fermierii din România de altfel, că vom pune pe piață produse care să le confirme așteptările și să le ofere producții mai mult decât mulțumitoare”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience.
Una din distincțiile acordate de APPR la Congresul din 6 februarie, a fost decernată de Valeriu Tabără - Președinte ASAS, celui mai mare producător de porumb din România, Agricost SA pentru “Cea mai mare producție de porumb obținută în România 2019”
“Felicitări Agricost, pentru că dincolo de ceea ce înseamnă un model de exploatație agricolă, sunteți și un sistem economic”- a precizat Domnul Valeriu Tabără.
Agricost a obținut acest premiu cu hibridul Pioneer® P1535, cu o producție de 22 t/ha.
Premiul a fost ridicat de către directorul tehnic adjunct al Agricost - domnul Ionuţ Mortu: “Ne onorează acest premiu, este rodul muncii unei echipe mari, condusă până la sfârșitul anului 2019 de domnul Buzdugan. La Agricost, în Insula Mare a Brăilei, lucrurile frumoase continuă, astfel că vom continua tradiția. În prezent, Agricost este condusă de un mare agronom, domnul Mihai Solomei - noul director general, ceea ce ne bucură enorm”.
Despre APPR
APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 25 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, economică și legislativă pentru membri și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
Maria Cirja, Marketing Manager Romania& Rep. Moldova
Tel: +40 746 228 902