În cadrul investigației FarmForum, ”Cât de sigură este hrana noastră?”, am realizat un episod special al Podcastului Agriculturii, în cadrul căruia Maria Cîrjă – Director de Marketing România & Moldova Corteva și Cristina Cionga - Director Afaceri Europene APPR discută direcția în care merge sau trebuie să meargă agricultura pentru a face față schimbărilor.
Agricultura face eforturi mari pentru a asigura hrana necesară întregii populații, unul dintre principalele obiective fiind chiar siguranța și securitatea alimentară. Reglementările europene sunt stricte și clare, iar prin toate metodele se încearcă protejarea mediului și a resurselor disponibile.
Marii jucători din industrie sunt partenerii principali ai fermierilor în asigurarea acestei sustenabilităti, prin cercetare și investiție în produse inovatoare ce pot ajuta culturile și mediul, deopotrivă. Un exemplu este produsul Instinct™, din portofoliul Corteva, un produs care menține azotul la nivelul rădăcinilor plantelor, făcându-l util pentru plantă și în același timp oprind levigarea acestuia în stratul freatic. De asemenea, Comisia Europeană cere și reducerea aplicării pesticidelor cu peste 50% până în anul 2030, motiv pentru care companiile au început producerea biopesticidelor – protecție împotriva dăunătorilor într-un mod cât mai natural, mulându-și abordarea după nevoile mediului înconjurător exigențele societății, ale consumatorilor.
Când vorbim de sustenabilitate în agricultură, nu ne referim numai la mediu, ci și la sustenabilitate socială și economică, la un peisaj complex de probleme și soluții. Liderii agricoli globali, precum Corteva, împreună cu decidenții politici, impun noi direcții care implică schimbarea modului in care percepem și realizăm producția de hrană. Aceste direcții se referă la:
Doar că responsabilitatea hranei suficiente și sigure și a unui mediu protejat nu stă doar pe umerii companiilor și autorităților. Este nevoie ca noi toți să înțelegem și să respectăm eforturile ce se fac de către toți jucătorii din industrie, să dezbatem nevoile pe care populația le are în acest moment, dar și să ascultăm semnalele de alarmă pe care natura ni le transmite. O agricultură sustenabilă este responsabilitatea noastră, a tuturor, iar aceasta nu se poate realiza fără sprijinul științei, companiilor, decidenților politici sau comunităților care înțeleg nevoia de întrajutorare și sprijin reciproc.
Dă și tu un play pentru a asculta întreg dialogul și fii cu ochii pe investigația FarmForum, cu sprijinul Corteva, ”Cât de sigură este hrana noastră?”.
În cadrul investigației FarmForum, ”Cât de sigură este hrana noastră?”, am realizat un episod special al Podcastului Agriculturii Românești, pentru a întelege mai bine care este direcția în care merge industria.