Contrar concepțiilor preconcepute, liderii în agricultura modernă implementează tehnologii agricole avansate care respectă biodiversitatea. De exemplu, Corteva Agriculture contribuie la susținerea principiilor agriculturii regenerative pe o suprafață de 10 milioane de hectare din producția sa. După cum este menționat în Raportul de Sustenabilitate 2023, acest lucru este posibil prin utilizarea tehnologiilor avansate, colaborarea cu parteneri care împărtășesc această viziune și prin integrarea sustenabilității în toate aspectele operațiunilor companiei. Acest obiectiv strategic permite Corteva să contribuie semnificativ la protecția mediului, în timp ce crește simultan productivitatea culturilor.
Conservarea biodiversității este corelată cu o agricultură mai productivă prin păstrarea numărului de specii de plante și animale din biomi, iar reducerea suprafeței de teren utilizat pentru producția agricolă ar putea fi o soluție. Mai mult, acest lucru poate fi realizat prin îmbunătățirea eficienței terenurilor arabile prin menținerea sănătății culturilor cu ajutorul soluțiilor inovatoare, caracterizate prin acțiune selectivă care valorifică puterea naturii în plante și nu dăunează mediului.
Producția agricolă durabilă implică, de asemenea, utilizarea tehnologiilor moderne de analiză și monitorizare pentru a aborda problemele legate de biomi, iar produsele biologice au capacitatea de a declanșa și amplifica procesele naturale din plante și biomi înconjurători, funcționând pe baza mecanismelor intrinseci ale biologiei plantelor. Exploatând abilitățile inerente ale plantelor și inițiind procese naturale care sporesc creșterea și reziliența, produsele biologice creează condițiile pentru producerea unor culturi mai sănătoase și susținerea unui viitor mai durabil. De exemplu, pentru a aborda deficiențele de nutrienți pe bază de bor, îngrășământul lichid cu oligoelemente Keylate B reprezintă o soluție specializată pentru a atenua aceste deficiențe, facilitând absorbția rapidă în plantă fără riscul de a genera compuși de bor nocivi.
Prin valorificarea potențialului mecanismelor naturale, fermierii pot spori productivitatea culturilor, îmbunătăți calitatea acestora și consolida sănătatea solului. Astfel, atunci când fermierii întâmpină provocări în faza de fructificare, pot crește nivelurile de carbohidrați în cereale, rădăcini sau fructe prin furnizarea de nutrienți esențiali cu ajutorul îngrășământului organic lichid SugarMover Zn. În același timp, dacă întâmpină deficiențe de nutrienți, cu îngrășământul foliar lichid Harbest, o soluție agricolă inovatoare concepută pentru a optimiza utilizarea azotului, riscul de pierdere sau contaminare a azotului este minimizat prin stimularea creșterii rădăcinilor. Mai mult, îngrășământul mineral lichid BioForge susține echilibrul fiziologic al plantelor, îmbunătățind rezistența culturilor împotriva factorilor de stres, asigurând capacitatea acestora de a prospera chiar și în condiții adverse.
Având în vedere gama de soluții biologice disponibile pentru fermierii români în portofoliul Corteva, aceștia sunt capabili să abordeze o gamă largă de provocări agricole, iar optimizarea nutriției plantelor reprezintă o prioritate contribuind la conservarea mediului. Una dintre aceste inovații revoluționare este stimulatorul și optimizatorul fotosintetic Utrisha™N, care funcționează cu o varietate de culturi pentru a îmbunătăți natural aportul de azot din atmosferă pe parcursul sezonului de creștere, îmbunătățind sănătatea plantelor și sporind potențialul de producție, reducând în același timp necesitatea utilizării îngrășămintelor convenționale.
Există numeroase exemple de afaceri agroalimentare responsabile și prietenoase cu natura, iar prin inovațiile revoluționare din portofoliul companiei, Corteva sprijină fermierii români în abordarea agriculturii dintr-o perspectivă holistică, unde conservarea mediului și păstrarea resurselor naturale sunt priorități.